Magunkról
Eger: a háttérben a családi méretű szőlészkedés-borászkodás él és virul, egyre több a feladat, óriási a lelkesedés.
1999 a váltás éve. Teljes energiával a családi gazdaság megvalósítására álltunk rá. Egy sikeres pályázat segítségével kialakítottuk az alapokat a borászkodáshoz, elkezdtük az új, modern birtokszerkezet kialakítását. Ebben a néhány évben megpróbáltuk behozni évtizedes lemaradásunkat, birtokösszevonások, új szőlőfajták telepítése, teljes vertikum kiépítése a szőlőfeldolgozástól a palackozásig.
Az alapot egy szűk öt hektárnyi szőlőterület adta.
Év borásza, Eger
És megszülettek az első saját név alatt forgalmazott borok.
Eleinte nagyobb borászati vállalkozásokat láttunk el kész borral, majd egyre többet értékesítettünk saját csatornákon keresztül. Közben bővült a szőlőterület, mára elérte a 27 ha birtoknagyságot, amely 3 nagyobb tömbben található. Fontosabb területeink a Kisrózsás, Öreghegy ,Hempergő és Újfogás dűlőkben találhatók. Főbb fajtáink: Olasz rizling, Sárga muskotály, Cserszegi fűszeres, Rajnai rizling, Chardonnay, illetve Kadarka, Menoir, Syrah, Pinot noir, Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Merlot.
Többségében vulkanikus eredetű - riolit tufa - altalajt vékony barna erdei talajréteg borítja. Boraink ennek köszönhetően egyediek, ásványos jellegűek, teltek, gyümölcsösségüket hosszabb érlelés után is megtartják.
Feldolgozó pincénk Egerben a Kőkút úton található, ahol a szőlőfeldolgozástól a palackozásig mindent saját magunk végzünk, munkatársak segítségével.
Pincészetünk egy modern, klimatizált, épített feldolgozóból és egy ehhez kapcsolódó hagyományos tufába vájt pincerészből áll, melynek összkapacitása 240 000 l.
Értékesítési csatornáink:
Egerben: HAGYMÁSI BOROZÓ, Szépasszony-völgy 19-es pince.
Országosan: Cora, Metro, Spar, Interspar áruházláncok.
Valamint Budapest, Debrecen, Szeged, Nyíregyháza és Miskolc igényesebb borboltjai és éttermei.